Wat maakt jou een eindbaas in leidinggeven?

105

Een organisatie is zo sterk als de zwakste schakel. Om de bedrijfsprocessen in goede banen te leiden is goed management onmisbaar. Maar hoe vaak komt het niet voor dat een leidinggevende een ware nachtmerrie blijkt te zijn? Google heeft 10 jaar lang onderzoek gedaan naar de kenmerken van goed management, meldt Business Insider USA. En wat denk je? Emotionele intelligentie bleek veel belangrijker dan technische knowhow. In dit artikel hebben we de belangrijkste kenmerken samengevat. Wat maakt jou een eindbaas in leidinggeven?

Advertentie
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

1. Wees een coach

Als er problemen zijn dan probeer je als leidinggevende hiervan een leermoment te maken. Het in individueel of in teamverband oplossen van de problemen wordt gestimuleerd. Op deze wijze leren de teamleden beter samen te werken en worden waardevolle ervaringen opgedaan.

2. Neem leiding en geef vertrouwen

Als goed leidinggevende geef je sturing en geen bevelen. Je gidst jouw medewerkers als het ware over het pad dat jij voor ogen hebt. Je vertrouwt op je team en de bekwaamheid van elk individueel teamlid in plaats van je medewerkers doorlopend te controleren. Ook is er ruimte voor fouten en verantwoorde risico’s mogen worden genomen. Verder bied je als goed leidinggevende een flexibele werkomgeving. Zo zou je bijvoorbeeld teams verantwoordelijk kunnen maken voor de eigen werkverdeling en de in te vullen roosters waarbij zaken zoals thuiswerken worden gestimuleerd. Houd natuurlijk wel altijd de kwaliteit en de deadlines in de gaten want daar ben jij verantwoordelijk voor.

3. Zorg voor een veilige werkomgeving

Naast fysieke veiligheid bied je als goed leidinggevende ook mentale veiligheid. Teamleden horen zich veilig genoeg te voelen om vrij te kunnen opereren zonder dat zij afgestraft of bespot worden als bijvoorbeeld een fout gemaakt wordt. Er moet dus ruimte zijn om vragen te kunnen stellen en ideeën in te brengen.

Emotionele intelligentie bleek veel belangrijker voor een leidinggevende dan technische knowhow.
Google heeft 10 jaar lang uitgebreid onderzoek gedaan hoe je moet leidinggeven.

4. Wees productief en resultaatgericht

Goed voorbeeld doet goed volgen en daarom neem je zelf ook een productieve en resultaatgerichte houding aan. Een goed leidinggevende is dus niet te beroerd om zelf ook de handen uit de mouwen te steken.

5. Communiceer goed

Als goed leidinggevende moet je goed kunnen luisteren om het team te kunnen begrijpen en treed je empathisch op waar dat nodig is. Even belangrijk is ook dat je duidelijk communiceert en alle beschikbare informatie deelt. Het team moeten altijd het ‘waarom’ begrijpen achter wat zij moeten doen.

6. Bespreek het functioneren en motiveer persoonlijke ontwikkeling

Vaak laat een leidinggevende pas van zich horen als iets mis gaat. Maar naast het uiten van opbouwende kritiek is het net zo belangrijk om oprechte, gerichte complimenten te geven. Daarnaast stelt een goed leidinggevende de medewerkers in staat om persoonlijke carrièredoelen te behalen.

7. Draag een duidelijke visie uit

Als goed leidinggevende weet je precies waar het team staat, waar het heen moet en hoe dit moet worden bereikt. Je zorgt er voor dat elk teamlid de individuele rol begrijpt.

 Google heeft 10 jaar lang uitgebreid onderzoek gedaan hoe je moet leidinggeven.
Emotionele intelligentie bleek veel belangrijker voor een leidinggevende dan technische knowhow.

8. Beschik over de technische kennis om het team te kunnen adviseren

Een goed leidinggevende is op de hoogte van alle werkzaamheden en uitdagingen waar het team en individuele teamleden dagelijks voor komen te staan. Je beschikt dus over voldoende inhoudelijke kennis wat betreft de bedrijfsprocessen. Alléén dan ben je in staat advies te geven en over te gaan tot drastische veranderingen.

9. Werk effectief samen

Als leidinggevende zie je het grote geheel en zet je je in voor de hele organisatie. Je streeft ernaar dat jouw teamleden dat ook doen. Je zult samenwerking met andere teams stimuleren in plaats van met hen te concurreren.

10. Ben in staat sterke besluiten te nemen

Een goed leidinggevende is niet impulsief en neemt op adequate wijze beslissingen op basis van feiten. Daarnaast staat de leidinggevende open voor de verschillende standpunten van elk teamlid. Tenslotte worden keuzes zonder gedraai gemaakt, ook als niet iedereen daar achter staat.

De uitslagen van het onderzoek past Google inmiddels toe in trainingsprogramma’s voor leidinggevend personeel. En met succes want de afgelopen jaren is het personeelsverloop kleiner geworden. Ook zijn de werknemers meer tevreden en zijn de prestaties verbetert. Omdat je als goed leidinggevende het beste uit je team haalt zullen de teamleden jou volgen. Niet omdat ze dat moeten. Maar omdat ze dat willen. Wat maakt jou een eindbaas in leidinggeven?

Vond je dit artikel interessant? Lees dan meer in onze categorie: Lifestyle & Business